kristofor kolumbo cristoforo colombo columbus moneypenny

Kristofor Kolumbo – Cristoforo Colombo – Columbus

Kristofor Kolumbo

Pred malo sam pročitao jedan zanimljivi tekst a tiče se gore navedenog gospodina Kristofor Kolumbo i njegovog otkrića Amerike. Priča nije ona svima nama poznata iz zbirke povijesnih uradaka, nego oplemenjena razlikama i suživotu između muškarca i žene. Tema rasprave su bili međuljudski odnosi i razmišljanja muškaraca i žena. Netko je potegnuo pitanje da li je dotični gospodin Kristofor Kolumbo, Columbus bio u nekoj ozbiljnoj vezi prilikom otkrivanja Amerike. DA ili NE ja ne znam točno. Držim stranu svih onih koji tvrde NE zbog nepobitnih činjenica jednog od sudionika rasprave.

Cristoforo Colombo – Columbus

Kristofor Kolumbo je mogao otkriti Ameriku samo ako je bio NEOŽENJEN! To je činjenica. Da je imao ženu bilo bi nekako ovako:

A zašto moraš ići baš ti?
A što ne pošalju nekog drugog? Pa nisi ti jedini! Bez tebe se kao ne može?
Jesi li ti lud ili glup? Zar ne vidiš da te iskorištavaju???
Ne znaš ni moju familiju, a ideš otkriti novi svijet!
Što kriješ? Ne znaš ni gdje ideš! Kakva okrugla Zemlja?
A što, samo će muškarci putovati, a? Ma nemoj?
A zašto ne mogu i ja, ako si ti šef?
Mene nikada ne vodiš na putovanja!
Nesretniče, ne znaš više što bi izmislio samo da nisi doma…

Ako izađeš na ta vrata, ja se iste sekunde vraćam mami!!! Sve si isplanirao lopove!
Ti si se to davno dogovorio sa tim ku*vama Indijankama.
Ti misliš da sam ja pala s kruške? Što kažeš? I kraljica će prodati svoj nakit da bi ti putovao???
Što misliš da sam ja glupača!?? Što ima između tebe i te babe, a?
Ne ideš i gotovo!!! Ništa se neće desiti ako svijet i dalje bude ravna ploča!!!
Nemoj se oblačiti!!! TI NE IDEŠ NIKUDA!!!

I na kraju Columbus, Columbus…

Eto, pa nek mi netko sad potvrdi da je Kristofor Kolumbo – Cristoforo Colombo – Columbus bio oženjen. Ili ne do Bog u nekoj iole ozbiljnijoj vezi dok je otkrivao svijet.

kristofor kolumbo cristoforo colombo columbusMalo sam i istraživao pa sam došao do nekih zanimljivih činjenica u vezi dotičnog gospodina. Google kaže slijedeće:
Kristofor Kolumbo – Cristoforo Colombo – Columbus – supruga Filipa Moniz Perestrelo (14551484). Vjenčali su se 1479.
Dakle Kolumbo je bio u braku od 1479-1484. godine
Wikipedia kaže 1476. otplovio je s francuskom flotom, a uz obalu Portugala sukobio se s talijanskom flotom. Nakon toga se oženio.
17. travnja 1492. godine osigurna su mu tri broda. Početkom kolovoza 1492. tri karavele pod zapovjedništvom admirala Cristóbala Colóna spremno su čekale u luci Palos de la Frontera. Njegov admiralski brod zvao se Santa Maria. Druga karavela je bila Pinta pod zapovjedništvom Martina Pinzona. Treći brod Nina pod vodstvom kapetana Vincenta Pinzona. U zoru dana 3. listopada 1492. godine Kolumbo je dao znak za polazak. Mala flota se uputila prema Kanarskim otocima…
Ostalo je povijest…

REZIME, supruga mu je umrla 1484. godine, dakle 8 godina prije polaska. Ako se zna da se makr 5-7 godina mora pripremati takvo putovanje u nepoznato… Još jedna činjenica o tezi da Kristofor Kolumbo – Cristoforo Colombo – Columbus nije imao ni neku ozbiljniju ljubavnicu.

Kakve veze ima Kristofor Kolumbo i 1. Svibanj (1. Maj). Ne znam točno. Ja ne vidim neku poveznicu. Nema veze. Ali možda nogomet i roštiljanje za 1. svibanj… e to bi moglo imati neke veze… Sretan Vam 1. Svibanj, ako ništa drugo, onda kao mjesec kad se bližimo ljetu i tako duuuugo očekivanom godišnjem odmoru.

Veseli i zdravi bili… (možda se javi i sponzor…) 😀

-359-