latte art cup zagreb quahwa

Latte Art Cup Zagreb by Quahwa Theater, Quahwa Coffee Lovers Only

Krenimo redom: Latte Art Cup Zagreb

latte art cup zagreb coffeeLatte Art Cup je krenuo i prva postaja je bila u novo uređenom Caffee Bar Quahwa Coffee Lovers Only. To je ujedno i pržionica kave tako da nije bilo bolje lokacije za započeti Cup. Latte Art je, za one koji ne znaju, umijeće crtanja u šalici kave. Vrlo je zanimljivo vidjeti kako nastaju razno razni likovi u maloj šallici kave.

Cijeli ambijent odiše nekom kućnom atmosferom tako da se taj natjecateljski duh i nije pretjerano osjetio. Možda ne nama sa strane, dok su natjecatelji bili i te kako raspoloženi. Bilo je svega, od drhtanja ruku do odabira preteških elemenata. Uz sve to i vrijeme je jedan od ključnih faktora u cijeloj priči. Nisam neki ljubitelj Latte Art umjetnosti. Odnosno, nisam bio. Sada kada znam više o tome, shvaćam koliko je to bitno. Lijepo je vidjeti cvijeće, indijance, srca i sve ostalo u maloj šalici. A još ljepše je to dokumentirati i konzumirati.

Kako izgleda Latte Art Cup?

Event je krenuo i takmičari su napravili svoje prve kave. Suci su ih ocjenjivali a gosti konzumirali. Najbolja stvar u cijeloj priči kod ovakvog tipa natjecanja je što je ocijenjena kava besplatna. Jedinstvena je to prigoda gdje se može probati i degustirati vrhunska kava napravljena od majstora zanata. To je još jedan pozitivni aspekt cijelog eventa. Kava je bila 100% arabica Brasil i Colombia, pomno odabrana baš za natjecanje. U nekim drugim lokalima kava je sponzorska tipa Franck kava, Lavazza, Illy ili neke druge kave. Kod ovog konkretnog eventa kavu je osobno birao vlasnik i pržioničar kave Robert. Moram priznati da je okus i cjeli dojam bio jako dobar, da ne napišem izvrstan.

Latte Art Cup je krenuo dalje… Ja sam bio na, kako bi se to reklo, STAGE 1. Cup ide dalje. Možete ga pratiti na FB ili u medijima. Nisam baš upoznat sa svim detaljima kupa jer sam bio angažiran od strane Quahwa Zagreb. U svakom slučaju, moj savjet je da ukoliko negdje čujete za neki Latte Art Cup, slobodno ga posjetite. Nećete zažaliti. Ako ništa drugo, popiti ćete besplatno kavu.

Na Vama je, ukoliko mi ne vjerujete na riječ, da posjetite Quahwa Coffee Lovers Only, Teslina 9/1, Zagreb i uvjerite se sami.

Kako je bilo na kupu, možete pogledati na našoj FB stranici u Latte Art Cup Zagreb albumu.

Do neke slijedeće prigode…

EDIT: P.S. Event odrađen, hmmm mislim, ono, jedna novogodišnja odluka ispunjena…

video by: JA

-2588-